Sjusk og standardansøgninger er noget, der kan sende dig bagerst i køen, når du søger job. Det viser konsulenthuset Ballisagers Rekrutteringsanalyse 2015.

Konsulentfirmaet har spurgt 1.841 og har fået svar fra 754 virksomheder om deres rekrutteringsadfærd og præferencer – herunder hvilken jobsøgningsadfærd der har irriteret dem mest

Det er på ingen måde overraskende, at ovennævnte adfærd gå de rekrutteringsansvarlige på nerverne, siger Frederik Iuel, chefkonsulent i Djøf.

”Standardansøgninger og jobansøgere, der i det hele taget virker uforberedte og uengagerede, er jo det rene tidsspilde både for den ene og den anden part. Så jeg kan godt forstå, at arbejdsgiverne går en stor bue uden om dem.”

Frederik Iuel understreger, at jobsøgning altid bør tages alvorligt – også når du ’bare’ er ude for at tjekke din markedsværdi, eller fordi du skal leve op til de jobsøgningskrav, som din a-kasse stiller til dig.  

”Gå ud og tag ansvar. Søg kun job, du umiddelbart gerne vil have, og hvor du kan bidrage med noget. Og hvis det viser sig, at du og jobbet alligevel ikke er det bedste match, så brug processen til at finde ud af, hvad du så gerne vil. Det er din egen fremtid, du gambler med,” understreger Frederik Iuel.

Han peger også på, at en uengageret ansøgningsadfærd kan være med til at spænde ben for dig på den længere bane.

”Du ved aldrig, hvem du kommer til at møde på din karrierevej, og hvis du én gang har gjort et dårligt indtryk, så er der en sandsynlighed for, at det er dét, du bliver husket for.”