Helt klassisk begyndte Martin Krag Andersen som fuldmægtig, efter han var færdig på statskundskab. Efter mindre end et år i Digitaliseringsstyrelsen blev han så tilbudt jobbet som chefredaktør for de to magasiner RÆSON og 'Rejser i Danmark', som udgives af Clement Kjersgaard. RÆSON er et webmagasin og fysisk blad om dansk og international politik. 'Rejser i Danmark' er RÆSONs nye trykte magasin om dansk kultur og kulturhistorie.

Hvorfor skiftede du job?

”Jeg fik tilbuddet, som jeg ikke kunne sige nej til. Nu kan jeg kombinere min interesse og viden om dansk og international politik med min iværksættertrang. Jeg skal stå i spidsen for noget og har ansvar for at udvikle projekter, produkter og så videre. Det kunne jeg ikke på samme måde som fuldmægtig.”

Hvordan fik du jobbet?

”Jeg søgte det ikke aktivt – jeg blev nærmere headhuntet. Jeg er jo nok blevet valgt, fordi jeg har kompetencer inden for både det faglige, der ligger i bladet og magasinet, og de ting, som RÆSON ellers udgiver. Og så at jeg har en redaktionel erfaring fra bulibold.dk – et medie, jeg var med til at stifte i studietiden.”

Hvad er det?

”Bulibold.dk er et webmedie om tysk fodbold. Et niche-kvalitetsmedie, hvor vi dækker tysk fodbold i dybdegående historier til den ultrafodbold-nørdede.”

Så dit fodbold-nørderi førte til dit nye job?

”Det har i hvert fald haft en indflydelse. Arbejdsopgaverne er til dels de samme. Det her med at drive et mindre medie, hvor man har tilknyttet en række freelancere, som man skal have til at producere og lave gode ting.”

Er der andre ansatte end dig på RÆSON?

”Ja. Vi er en lille håndfuld, og så er vi 30-40 freelancere tilknyttet.

Hvordan tjener I penge?

”Vi tjener penge på vores abonnenter, bogsalg og arrangementer. Vi har ikke annoncer, og vi får ikke mediestøtte.”

Er du gået op eller ned i løn, efter du skiftede job?

”Jeg er gået lidt op. Der er jo ikke guld og grønne skove i det offentlige nu til dags.”