Hvad er Sydjysk Befordring?

”Det er som andre taxa-selskaber et andelsselskab, som ejes i fællesskab af selvstændige vognmænd. De langt største kunder er kommunerne og Region Syddanmark, som har kontrakter om handicap-, genoptrænings- og skolekørsel.” 

Hvordan vil du beskrive taxabranchen?

”Som meget vidensfattig. Odense Taxa har på en god dag 60 fuldtidsansatte og en for branchen stor omsætning, men der var kun to akademikere ansat, mig og økonomichefen. Direktøren er oprindeligt vognmand, og det er den direktør, som jeg afløser i Sydjysk Befordring, fordi han går på pension.” 

Hvordan kom du ind i branchen?

”Jeg startede i Odense Taxa for otte et halvt år siden som weekendafløser i telefoncentralen, mens jeg var helt grøn studerende. Så blev jeg studentermedhjælper på de offentlige kørselsudbud, og da jeg var færdig med specialet, røg jeg direkte ind i et lederjob som chef for hele afdelingen.”

Hvorfor skifter du?

”Fordi Odense Taxa på grund af tabte udbud var nødt til at skille sig af med 21 medarbejdere i juni. Der skulle også skæres i direktionen, og det kunne sådan set kun blive mig. De ville gerne have beholdt mig og vil også gerne have mig tilbage.”

Har det været svært at finde nyt job?

”Nej. Jeg har faktisk haft tre tilbud på hånden. Men Sydjysk Befordring og jeg kender hinanden rigtig godt i forvejen, fordi jeg har arbejdet tæt sammen med dem i mit job hos Odense Taxa.”

Hvad bliver det nye for dig?

”At jeg nu bliver direktøren for det hele, selvom det godt nok er i et mindre firma end det, jeg kommer fra.”

Hvad betyder det, at direktøren nu er djøfer?

”Jeg har en række visioner, men dem vil jeg helst først drøfte med bestyrelsen. Men det hele handler jo om at gøre tingene mest effektivt, så flest mulige penge ender i vognmandens lomme. Samtidig skal der på mit visitkort stå, at jeg er uddannet cand.scient.pol. Det er et godt signal til embedsværket, når man møder op i forvaltningerne for at forhandle kontrakter.”

Hvor ser du dig selv om fem-ti år?

”Som topleder i en større privat organisation! Jeg har helt sikkert lederambitioner. Til september starter jeg på en lederuddannelse i Djøf Efteruddannelse, men jeg skal også på et tidspunkt ud i en anden branche end transportbranchen.”

Du og din kommende hustru bor i Odense, men dit nye job er i Varde?

”Jeg skal pendle i bil, men aftalen er, at jeg skal arbejde hjemme to dage om ugen, når jeg er kørt ind i jobbet.”

Vi har truffet dig i en begivenhedsrig uge?

”Ja. I dag har jeg fødselsdag, i overmorgen torsdag har jeg afskedsreception, og på lørdag skal jeg giftes.”