Jeg husker tydeligt, hvordan jeg i min første tid som studerende spekulerede på, om jeg nu ville komme godt ud af det med både nye studiekammerater og pensum.

Senere samledes mine tanker om eksaminer, studiejob og større spørgsmål som: ”Har jeg nu valgt det rigtige studie”? Summen af laster er konstant, lyder et fortærsket ordsprog. Det samme kan måske siges om bekymringer. 

Sidste stadie i en studerendes ’bekymringskarrusel’ handler om det første job. Her er jeg ikke selv nået til endnu, men jeg ved, at mange af mine studiekammerater spørger sig selv, om der mon er plads til dem i det store hamsterhjul. Svaret er JA! Der er faktisk ingen grund til bekymring. 

Ledighed er et forbigående fænomen

Ved første øjekast kan ledighedstallene for nyudklækkede djøfere virke vold­somme. Den såkaldte dimittend­ledighed er knap 29 pct. Men der er mere til historien.

De kandidater, som fik stukket eksamensbeviset i hånden i september, vil for 85 procents vedkommende have landet jobbet et lille år senere, når næste hold sætter det sidste punktum i specialet. 

Nogle lander jobbet, imens specialeskrivningen endnu står på; andre skal bruge lidt længere tid. Pointen er, at ledighed er et forbigående fænomen for langt de fleste nye djøfere. Selv blandt ’jobsikre’ faggrupper som ingeniører rammer dimittendledigheden ca. en fjerdedel af de nyuddannede. 

Måske vi skulle kalde det ’dimittend­beskæftigelse’? Det synes jeg egentlig ville være mere retvisende. Det er lidt ligesom dating; der skal et par forsøg til, før man møder den rette. Sådan skal det vist være. 

Gå nye veje

Tallene fortæller også en anden god historie: Der er efterspørgsel på vores kompetencer. Der uddannes ikke for mange akademikere – vi ’overuddanner’ os ikke, som man ellers hører fra forskellig kant. Viden vil, tværtimod, være i endnu højere kurs i fremtiden.

Men måske efterspørgslen på netop ens evner vil komme fra et andet sted, end man lige går og tror. Det er ikke kun på Slotsholmen, i advokatkontorerne og konsulenthusene, at der er bud efter de nye djøfere. Akademikere, og særligt djøfere, ansættes i stigende grad i små og mellemstore virksomheder. Og med god grund.

Vi er gode til at optimere processer, professionalisere og skabe innovationen. Det har særligt SMV’er, som endnu har den første akademiker på lønningslisten til gode, stor gavn af. 

Vi skaber værdi og vækst i de virksomheder, vi havner i fra dag ét. Og vi løfter de øvrige ansatte. Det viser talrige undersøgelser. Potentialet er stort. Ja, faktisk har Djøf og Håndværksrådet regnet sig frem til, at der er potentiale for 31.000 akademikerjob i landets SMV’er. 

Så der er bud efter dig, hvis du som mig er en af de kommende djøfere. Og mulighederne er mange. Grib dem.