Jeg er ansat i et privat firma og er netop blevet gravid. Der står intet om barsel i min kontrakt eller i personalehåndbogen. Hvad kan jeg forhandle mig til?

Hvis du og din arbejdsgiver ikke har aftalt dine vilkår vedrørende barsel, så tag i din forhandling udgangspunkt i de uger, som der kan gives refusion for. Din arbejdsgiver indbetaler nemlig allerede til en barselsfond, hvor virksomheden i nogle af ugerne i din orlov vil kunne modtage refusion.

Det er ikke alle arbejdsgivere, der er opmærksomme på denne ordning, så gør det nemt ved at undersøge, præcis hvor meget og hvor længe der kan opnås refusion. De fleste arbejdsgivere indbetaler til den barselsfond, der hedder Barsel.dk. Vil du vide mere om refusion og betingelser, kan du læse mere på hjemmesiden virk.dk

Din arbejdsgivers refusion

 Barsel.dk-fonden giver din arbejdsgiver mulighed for at søge refusion i fire uger før forventet termin til mor, to uger efter barnets fødsel til både mor og far og 25 uger til deling. ­Fonden refunderer lønomkostninger på op til 170,29 kr. i timen. Refusionen kan gives til timeløn og til ferieoptjening, men kan ikke gives til fx pension.