Karriereplan:

Dristige valg fører til topjob

21.2.2018

af

Det er ikke nødvendigvis et elite-MBA-bevis, der sikrer den korteste vej til et topjob hos en prestigefyldt virksomhed. Det viser et nyt amerikansk forskningsprojekt.

Det er en myte, at det er MBA-kandidater, som ryger direkte ud i et højprofileret job i et prestigefyldt firma og går den direkte vej mod topjobbet.

Det skriver Harvard Business Review. Her beskriver tre forskere, der arbejder på det såkaldte CEO Genome Project, hvordan de har fulgt 17.000 ledere for at analysere, hvem der er kommet helt til tops og hvordan.

Og det viser sig, at det ikke er et glittet CV, der katapulterer dig direkte til toppen. Det sker ved at tage dristige karrierevalg.

Her er, hvad der skal til, hvis du vil være en ’sprinter’.

Fra småt til stort

Vejen til et CEO-job er sjældent snorlige. Nogle gange er du nødt til at bevæge dig baglæns eller sidelæns. Mere en 60 procent af sprinterne har påtaget sig en mindre rolle på et tidspunkt i karrieren.

De kan have bygget noget nyt op fra bunden – fx lanceret et nyt produkt eller en ny afdeling i virksomheden, eller de har været med til at starte en virksomhed.

Tag et stort spring

Mere end en tredjedel af sprinterne har taget ’det store spring’ – ofte i de første ti år af deres karriere. De har set stort på forsigtighed og sagt ja til et job eller en rolle, selvom det var langt ud over noget, de tidligere havde gjort, og som de derfor ikke følte sig fuldt forberedte på. Så gør det til en vane, at sige ’ja’ til de muligheder, der byder sig. Og hvis du ikke får det tilbudt automatisk så bed gerne din chef om mere ansvar.

Sæt styr på en rodebutik

Du har et klart forspring, hvis du kan bevise, at du har arvet et stort rod, som du har fået sat styr på. Det kan være en forretningsenhed, der underperformer, et mislykket produkt eller en konkurs.

Mere end 30 procent af sprinterne har styret et team eller en afdeling gennem et syndigt rod. Hvis du gør det samme, beviser du, at du kan træffe beslutninger under et stort pres, tage beregnede risici og samle et hold omkring dig. Alt sammen noget, der forbereder dig til CEO-jobbet.

99 procent af sprinterne kunne sætte flueben ved én af ovennævnte erfaringer. Og næsten halvdelen havde to på CV’et, mens det kun gælder 24 procent af elite-MBA’erne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Ankestyrelsen
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet