Nyt job

Ny direktør vender hjem med nysgerrigheden i behold

31.10.2018

af

Privatfoto

Privatfoto

Kirstine Damkjær har arbejdet og boet i Washington i 18 år. Men til februar bliver jobbet i Verdensbanken skiftet ud med en direktørstilling i Danmark, hvor hun skal stå i spidsen for EKF - Danmarks Eksportkredit.

Kirstine Damkjær vender til februar hjem til sin gamle arbejdsplads, EKF. Det er en selvstændig, offentlig virksomhed under Erhvervsministeriet, der finansierer og forsikrer danske virksomheders eksportfremstød. I 2000 forlod Kirstine Damkjær EKF til fordel for en stilling i Verdensbanken og Verdensbankens søsterorganisation, IFC, der arbejder med at udvikle den private sektor i udviklingslande. 

Hvordan bliver det at vende hjem til Danmark?

"Det bliver lidt vemodigt at lukke den sidste kuffert. Jeg har haft en utrolig spændende karriere herovre. Jeg gør det også kun fordi, jeg ikke kunne sige nej."

Hvorfor vender du hjem netop nu? Der har vel også dukket andre spændende jobtilbud op tidligere?

"Jamen, det har der også. For mig er det en helt unik position, jeg kommer tilbage til. EKF har en helt specielt rolle i Danmark og for dansk erhvervsliv. Så det er en utrolig fornem opgave at overtage styrerollen i EKF. For mig er det afgørende, at jeg kan komme ind og tage en rolle og levere noget for Danmark, og jeg kan godt lide at arbejde i krydsfeltet mellem det offentlige og det private, hvilket jeg får mulighed får i EKF."

Havde du forventet, der ville gå 18 år, da du tog af sted?

"Nej, jeg havde ikke forventet, at der ville gå 18 år. Jeg tror, det er kendetegnende for de fleste, der tager ud. De tror, det kommer til at være et år eller to."

Hvilken erfaring tager du med hjem til Danmark?

"Nu har jeg været utrolig heldig i forhold til min karriere. Jeg har haft forskellige typer jobs, som har betydet, at jeg har haft mulighed for både at få en meget dyb teknisk viden og en meget bred viden."

Hvad har du eksempelvis arbejdet med?

"For et års tiden siden arbejdede jeg med tre store forsikringsselskaber. De ville investere mere i fremadstormende markeder i udviklingslande. Det er nogle lande, som kan være svære for virksomheder, der er vant til at operere på et mere udviklet marked. Min opgave var at finde ud af, hvordan vi kan forklare forsikringsselskaberne, hvad risikoen er, og hvad det forventede afkast er. På baggrund af virksomhedernes behov og vores viden lancerede vi et helt nyt produkt til dem. Det er sådanne nogle ting, jeg har siddet og arbejdet med i alle mulige former de sidste 18 år."

Har du gjort dig nogle erkendelser fra din tid i Washington?

"Jeg vil sige, at en af de ting, som går mere og mere op for én, jo ældre man bliver, er, hvor vigtigt det er, at man bevarer sin nysgerrig og bliver ved med at lære og tage nye udfordringer op. Det er nok noget, jeg er blevet mere bevidst om, jo ældre jeg er blevet. Både i privatlivet og i arbejdslivet. Men det kræver også, at man har en learning mind."

Hvordan bliver det som familie at vende tilbage til Danmark?

"Min mand underviser på et universitet, men han flytter med. Mine børn er født herovre, men de er også danske. De har været meget i Danmark, og vi har rejst dertil hvert år. Så vi glæder os alle til at bo i Danmark."

Hvad kommer du til at savne mest ved dit liv i Washington?

"Der er fordele og ulemper. Jeg vil komme til at savne mine venner, min arbejdsplads, hvor jeg har haft utrolig mange gode år. Og det liv, vi har haft som familie."

Har du et god råd til mulige udlandsdanskere?

"Gå ud og udforsk verden, mens du er ung, har gåpåmodet og ikke har små børn. Det har givet mig utrolig mange oplevelser. Jeg har haft mulighed for at rulle ærmerne op og anvende noget knofedt. Det nytter ikke noget at komme med dét ønske efter 30 år. Jeg tror, man skal gøre det, når man er ung."

Hvad tror du, du laver om 10 år?

"Om 10 år har vi forhåbentlig gjort det rigtig godt i EKF. Hvad det så betyder for mig, det ved jeg ikke," siger hun med et grin. 

Kirstine Damkjærs blå bog:
  • 18 år i Verdensbanken og søsterorganisationen IFC, heraf de seneste 10 år i ledende stillinger som bl.a. Chief Investment Officer, manager for 320 ansatte i 90 lande og senest som Global Industry Head of Equity
  • Gennemførte den treårige finansielle uddannelse Chartered Financial Analyst i 2015
  • Ansat i EKF’s afdeling for projektfinansiering 1997-2000
  • Cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 1997 
  • Dansk gift og mor til to børn på 11 og 13 år
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet