Min karriere

Chef på deltid nøjes med 32 timer

23.10.2018

af

Foto: Jacob Nielsen

Foto: Jacob Nielsen

Netop tilbagevendt fra sin anden barselsorlov søgte og fik Signe Lund Christensen jobbet som kommunikationschef. Efter aftale med chefen forblev hun på deltid. ”Man kan jo sagtens vise resultater og være ambitiøs. Selv om man er på deltid,” som hun siger.

”Jeg synes ikke, det er uambitiøst at være på deltid – jeg synes, det er ambitiøst, at man prioriterer sin tid. ”Sådan siger Signe Lund Christensen. Hun er scient.pol. og kommunikationschef hos udviklingsorganisationen ADRA Danmark, der har 16 medarbejdere og laver nødhjælps- og udviklingsarbejde i Afrika og Mellemøsten.

Hun kalder sig selv for en ’red verden-type’, og hun lægger både hjerne og hjerte i sit arbejde. Men det betyder ikke, at arbejdet skal fylde 24-7 – især ikke når familien nu også tæller to små børn på et og fire.

”Når man arbejder med et så værdibaseret område som vores og arbejder for at skabe en bedre verden, så vil det hænge rigtig dårligt sammen med, at folk herhjemme knokler sig selv halvt ihjel for at redde nogle andre.”

Det var under den anden barsel, at kimen til en ny drejning af arbejdslivet blev lagt.

 ”Jeg var rimelig åben – også under min barsel – om at jeg gerne ville lave noget, der var mere politisk. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at arbejde med at gøre organisationen mere skarp på, hvem vi er, hvad vi kan, og hvad vi står for.”

Og da Signe Lund Christensen kort tid efter kom tilbage på jobbet, blev der slået en nyoprettet stilling op som kommunikationschef med personaleansvar for to medarbejdere.

”Halvdelen af jobbeskrivelsen var dét, jeg lavede i forvejen, og resten var noget, jeg godt kunne tænke mig at lave. Så det var en opfordring til mig om at søge jobbet, og det gjorde jeg så.”

Men der var lige et lille men. Signe Lund Christensen var ansat på 32 timer for at kunne få det til at hænge sammen med at være småbørnsmor, bo på Amager og arbejde i Nærum, hvilket betyder en daglig transporttid på omkring tre kvarter hver vej – alt efter trafikken.

”Da vi skulle forhandle vilkår og kontrakt, sagde jeg til min chef, at jeg godt kunne gå op på fuld tid, men at det ville kræve en stor fleksibilitet i forhold til, hvornår jeg kunne lægge mine arbejdstimer, for nogle af dem skulle så være om aftenen.”

Men chefen havde en anden plan.

”Han sagde, at det er vigtigt at være sammen med sin familie, så han syntes, vi skulle skrue stillingen sammen, så den passede med de 32 timer.”

Signe Lund Christensen har kun haft stillingen i knap fire måneder, men som hun siger:

”Jeg tror sagtens, jeg kan holde det på 32 timer. Man kan godt både prioritere sin familie og sine ambitioner, hvis man skruer tingene rigtigt sammen, og man har en arbejdsplads, der støtter op om det. Jeg synes, det er et værktøj, der burde blive brugt meget mere.”

Den ene af hendes medarbejdere er også på deltid, og Signe Lund Christensen tænker selv meget over, hvilke signaler hun sender som chef i forhold til fx at sende mail om aftenen.

Hvad har reaktionen været hos andre?

For det første: ’Kan du virkelig godt holde det på 32 timer?’ Og ja, det kan jeg godt. Mange siger også: ’Åh, det gad jeg også godt’ og ’det er rigtig godt at høre, at man faktisk kan skrue en individuel løsning sammen, som rent faktisk fungerer samtidig med, at man er ambitiøs.’

Hvad med din mand – er han også på deltid?

Nej. Men hans job ligger også kun ti minutter væk på cykel.

Har du et godt råd til andre, der godt kunne tænke sig deltid?

For det første skal man huske, at man ikke er uambitiøs, bare fordi man er på deltid. Og så skal man huske, at der er rigtig mange måder at skrue et arbejdsliv sammen på. Man skal ikke være bange for at sige, hvad man gerne vil arbejde med, og samtidig hvad man har brug for for at kunne få det til at hænge sammen.

Hvad er dit mål med at stille op til interview i Djøfbladet?

Rigtig mange på min alder tror, de er nødt til at lægge ambitionerne på hylden, indtil børnene bliver større – i hvert fald chefambitionerne. Jeg er et bevis på det modsatte: En lederstilling skal ikke nødvendigvis koste 60-70 timer om ugen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Ankestyrelsen
Job
Børne- og Undervisningsministeriet - Styrelsen for It og Læring
Job
Finanstilsynet
Job
Frederiksberg Kommune, Rådhuset
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet