Djøf-kompetencer vil sive ud af Skat

12.1.2018

af

Kilde: Skatteministeriet

Kilde: Skatteministeriet

Skat forventes at miste 2.300 medarbejdere i forbindelse med etablering af en ny organisation i skattevæsnet. Fællestillidsrepræsentant frygter tab af kompetencer, når så mange nye skal ansættes.

Kort før jul fik Skats ansatte besked om, hvor i landet deres job skal ligge, når den store opsplitning af Skat i syv styrelser plus en række andre omflytninger realiseres frem mod år 2021.

Det skønnes, at 2.600 stillinger flyttes rundt. Men fordi man forventer, at mange ansatte når at gå på pension eller sige op, er det 1.000-1.400, som reelt skal forholde sig til, om de vil flytte med.

Skat skal samtidig igennem en enorm rekruttering af op mod 3.300 medarbejdere. Dels til 1.000 helt nye stillinger, dels til erstatning af de 2.300, der forventes at gå.

Johanne Nordmann, fællestillids-repræsentant for de 1.250 djøfere i Skat, er bekymret for kompetencetabet.

"Djøferne sidder ikke og venter til den dag, hvor deres job flytter til en by langt væk. De finder et nyt job – enten et andet sted i det nye skattevæsen eller udenfor."

Hun understreger, at der er gode muligheder for djøferne i den nye struktur, men at det er risikabelt at flytte så mange stillinger i løbet af tre år.

"Formålet med planen er at genoprette skattevæsenet. Derfor er det farligt at miste kompetencer. Der skal være de rigtige til at ansætte og lære alle de nye op. Jeg forventer, at vi nu skal i tæt dialog med ledelsen om, hvilke aftaler vi kan lave for den enkelte, så sikker drift opretholdes."

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ledige stillinger

Job
Dommerudnævnelsesrådet
Job
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
Job
KL - Kommunernes Landsforening
ANNONCE

Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
Din mail-adresse vil ikke blive vist offentligt
Dette spørgsmål forhindrer spam i kommentarsporet